Monday, April 18, 2011

Maanantaina mamma meni mansikoita ostamaan!

...tosin tää mamma olisi halunnut ostaa pari kirsikkapuun oksaa, kun niitä oli tossa lähikukkakaupassa 2 eurolla kappale. Haluaisin myös koivusta muutaman oksan, sekaan jotain leikkokukkia. Kaverilla oli muistaakseni joskus nimenomaan koivun oksia ja keltaisia narsisseja, ihana yhdistelmä (kun hiirenkorviakin ilmestyi)!

Aamupäivällä huomasin muuten, että eka lappu siitä take-a-smilesta on hävinnyt!!! :D Ja illalla oli toinenkin! Positiivinen vaikutus siis todistettu :)

Jotain ei-niin-positiivista: toi Cruisen natsileffa on aika huono.

Isovelj soitti äsken, on koto-Suomessa :) (Positiivinen juttu siis.)

Huomenna ohjelmassa 4 oppilasta, piccolon palautus suurin kiitoksin kaverille, haahuilua Heltsinkin keskustassa, ne jätskimaistelut (suklaisten jäätelöiden siis, namnam) Kaakaopuussa.

Rrrrrromeo ja Julia houkuttelisi ihan kamalasti. Vappuaaton näytökseen on vielä hyvillä paikoilla tilaa, ja kun en oikein jaksa remuta, niin voisi satsata sen 55 euroa tohon lippuun... Ja vähän väliaika-evästä :) Joka tapauksessa silloin oltava päivällä Helsingissä, joten matkat tulee siinä samalla. Tiina Myllymäki näkyis olevan Juliana ja oon kyllä utelias näkemään ko. tapauksen in action. Ja sitten sunnuntaina 29.5. Balettipaletti, silloinkin on koulutusta, joten pääsisi kätevästi samalla reissulla tsekkailemaan eri tanssikoululaisia :)

Äsken lippuasiaa pähkäillessä piti tietysti katsoa ensi kauden tarjontaa - ja APUA!!! Ihan liikaa kiinnostavia baletteja... Kaikkia klassikkoja, joita En oo nähnyt! Ja niin paljon muutakin :)
  •  No Scheherazade tietysti musiikin takia (ja samallahan siinä on se Veren häät).
  • Tuhkimo (maailman kantaesitys!)
  • Don Quijote (need I say more?)
  • Pähkinänsärkijä (en ole pariin vuoteen päässyt katsomaan, nyt olisi taas synttärinäkin näytös)
  • Coppelia (tätäKään en oo nähnyt, muuta kuin pätkiä juutuubista)
  • Baletin 90-vuotisjuhlagaala (tammikuussa 2012)
  • Bajadeeri (...kuten Coppelian kohdalla...)
Oopperoista kiinnostaisi myös muutama, vaikka harvemmin sitä taidemuotoa tulee nähtyä. En kylläkään tiedä miksi, tykkään aina kun menen.
  • La rondine (Puccini)
  • Pelléas ja Mélisande (Debussy)
  • Rusalka (Dvorák)

Voi sentään... Niin paljon nähtävää, niin nihkeästi varmaankin budjettia. Mutta jos pitää satsata, niin noihin baletteihin kyllä. Haluaiskohan joku mesenaatti ottaa mut suojiinsa ja piffata parit näytökset? Haha :D Toisaalta, jos nyt jo tiedän, että haluan mennä katsomaan useampia, niin voihan sitä ruveta erikseen säästämäänkin noita varten. Matkustaminenkin olisi KiVaa, mutta aika epätodennäköistä on, että mihinkään ehtisin lähteä :)

Keskiviikkoa odotellessa. Ja lauantaita! Meillä on korvaustunti silloin aamupäivällä :)

Salla & Jaakko Eerola

No comments:

Post a Comment