Thursday, April 21, 2011

Hiki

Ei ole eka hiki-aiheinen otsikko :D Tänään oli hyvä tunti, vaikka tuntui, että oli miljoona huomioitavaa ja hallussa-paremmin-pidettävää juttua koko ajan mielessä. Pääpointiksi koitin kuitenkin ottaa Jatkuvan Liikkeen. Tankosarjoissa varsinkin helposti tulee vaan töks-töks-töks-töks. Tietynlainen sitkeys omassa ja liikkeiden olemuksessa ja siirryttäessä jutusta toiseen on hirmu olennaista tässä lajissa kuitenkin. Vähän sama juttu (tai oikeastaan aika paljonkin) kuin soittaessa. Ei musiikissa/nuoteissa ole vaan ääni toisensa jälkeen, vaan aina on suunta eteenpäin. Eräskin järkyttävän hyvä soittaja mulle sanoi, että muista soittaa myös ne äänten välit! Tanssikaa siis myös liikkeiden välissä ;)

Eilen oli pitkästä aikaa sellaiset Suklaayhdistyksen maistelut, joihin ehdin osallistua. Päätettiin mennä Kaakaopuuhun, tarkoituksena sen suklaajätskien arviointi. Harmi kyllä siellä oli vaan kahta eri suklaalajia, joten otettiin neljä erilaista leivosta lisäksi. Meitähän oli siis lopulta 5 ihmistä, joiden kesken noi kaikki jaettiin, eli ei tarvinut ähkyillä. Sokeripöhnä siitä kyllä tuli. Varsinkin kun homma lopulta meni niin, että arvioitiin ensin ne kaksi jäätelöä, sitten oli Valrhonan pieniä suklaamunia muutama erilainen... Ja lopulta syötiin muuten vaan porukalla ne leivokset, olisi mennyt niin paljon aikaa varsinaiseen arvosteluun. Illalla kotona urakoin vielä Barbie-suklaamunan :P (On muuten samanlainen kuin Hello Kitty-muna, toinen puoli valkoista ja toinen maitosuklaata.) Päiväruoka oli muuten thai-nuudelisalaatti Picnicissä, eli sentään Vähän terveellisempää.

Huomenna neljä oppilasta ja sitten onkin jo pääsiäisloma!!! Tarkoituksena on mennä porukoille kissan kanssa pariksi yöksi, tehdä rauhassa kirjallisia tehtäviä, saunoa ja nukkua ja syödä hyvin. Lauantaina on aamupäivällä balettitunti, korvaus tammikuun rästistä. Sitä odotellessa :))) Pe, su ja ma on täysin vapaat.

Sitten asiaan nilkkaoperaatio. Se onkin viikkoa aiemmin, kuin alunperin suunniteltiin. Eilen soittelivat Klinikka22:sta ja kun operoiva Herr Tohtor ei ole silloin toukokuun vika päivä hommissa, niin päädyin ottamaan leikkauksen tiistaille 24.5. Tympii, kun menee viimeinen työviikko ketuiksi. Tai siis pitää säätää ihan simona... Ja mun tarkoitus oli pitää se 2 viikkoa leikkauksen jälkeen saikkua rauhassa. Pakko käydä tekemässä viimeiset työpäivät, sivutoimisena ne on korvattava jos jää väliin ja siinä loppuu päivät kesken. Toinen vaihtoehto olisi ollut "joskus sitten kesäkuun puolella", mutta ei huvittanut jäädä taas oottelemaan tietoa mahdollisesta päivämäärästä. Ja ehtiipähän toipuilla sitten kesän alkupuolella, pääsee tunneille kuntouttamaan koipea :)

Nyt pari sudokua unta odotellessa. Huomiselle parempaa keliä kun tän päivän sateet :)

7 comments:

 1. Ymmärrän mitä tarkoitat töks-töks-liikkeellä. Mutta onneksi olet muusikko, ja tiedät miten saat tanssiin sujuvuutta! Mun eka ope muuten puhui orgaanisesta liikkeestä.. tarkoitti sillä jatkuvaa, hengittävää ja elävää tanssimista. Ei seisahtanutta poseerausta.

  Mun nykyinen ope taas puhuu liikkeen venyvyydestä, pituudesta ja itsestä pois tanssimisesta. Pliet ovat mehukkaita, jalkojen työskentely sensuellia. Mä todella vierastan sellaista tanssimista jossa ei elätä joka fraasin hetki! Tänään oli vähän sellainen tunti, että ihmettelin open musiikin käyttöä. Siitä puuttui kokonaan aksentointi ja sulavuus. Pakko myöntää että tulkitsin tangossa fraasit ihan pikkasen eri lailla, ja olin silti musiikissa!

  Oho, tulipa pitkä teksti.. Mutta piti sanoa että pidän sulle kaikki peukut pystyssa sen leikkauksen kanssa! Toivottavasti paranet nopsaan ja nilkka on sitten entistä ehompi!

  ReplyDelete
 2. Ekat puoli vuotta (eli viime syksy) meni hyvin pitkälti siihen, että koitin palauttaa mieleen, mistä tässä balettihommassa pitäis olla kyse - nyt on sitten pystynyt vähitellen jo miettimään muutakin kun pelkästään aina sitä, mikä liike seuraavaksi jne. Ihan älyttömän kivaa!!! :)

  En tiiä ärsyttääkö muita tunnilla, kun mä välillä kysyn vielä tarkistaakseni jostain aksentoinneista. Mutta pakko kysyä, kun en tykkää ruveta tekemään, jos on epävarma just joku laskuasia :D Toisaalta siellä on niin (välillä turhankin) rentoa se meininki, että tuskin kukaan tollasesta jaksaa pingottaa. Ja hyödyksihän se vaan on, kaikille. (Mä kyllä ite vähän pingotan, esimerkiksi siitä kun jutellaan kesken tunnin "aiheeseen" liittymättömistä asioista. Eri juttu jos kommentoi nopeasti jotain juuri tehtyä sarjaa vaikka.) (Tosin mua ärsyttää myös repsottavat tossun kiristysnauhat, että vähän on pipo niinku kireellä... :D :D :D)

  Kiitokset jo etukäteen peukuista!! :) Kyllä se aika paljon jännittää, vaikka onkin tosi hyvä paikka ja lääkäri. Hurjimmalta tuntuu se, että ei tuu keppejä ees vähäksi aikaa, vaikka koipi on täys reikiä ruuvien jäljiltä :P Mutta onhan ne luut toisaalta noin muuten ehjiä.

  p.s. Pitkät tekstit on okei ;)

  ReplyDelete
 3. Piti vielä tarkentaa.. että se tunti mistä puhuin, EI siis ollu "mun" open M-P:n taikka G:n tunti vain toisen open, jolla käyn ani harvoin! "Mun" ope, jonka jo tavallaan tiedätkin blogipostauksistani, on siis just niin musikaalinen ja upea kuin voi olla! Ettei vaan tulis väärinkäsitys!

  Mutta arvaa mitä, mua ärsyttää just noi samat asiat! Tunnilla keskitytään, ja suodaan työrauha kaikille ja kunnioitetaan opettajaa ja hänen työpanostaan! Baletin etiketti on olemassa ihan syystäkin, ei se ole mitään vanhanaikaista pönotystä. Kun kaikki ovat alust aloppuun skarppeina, energia on ihan erilainen - ja tanssi sen mukaista! Onneks ainaskin meidän perjantai tunnit ovat just niin kui pitää ollakin :)

  Ja mua ärsyttää kans kuminauhat jotka on vain solmittu tossun alta (!), kaikenlaiset repsotukset, kalsarit jotka näkyy, löysät pökät, tukka joka ei ole kunnolla kiinni, sarjoja joita ei lopeteta siististi. Ja se kun ei osata ottaa tilaa haltuun, eikä lähdetä pois alta! Hitsi, mähän olen varsinainen grumpy old wannabe-balleriina! ;)

  Ja yks juttu vielä.. rakastan suklaata. Pitäisköhän munkin liittyä?

  ReplyDelete
 4. I'm a grumpy old bUllerina :D

  Suklaayhdistyksestä piti sanoa, että kantsii ainakin sivuihin käydä tutustumassa jos ei muuta :) Täällä nykyisessä kotikaupungissakin on ryhmä, mut se on suljettu (eli haluavat tehdä vaan omalla porukallaan maistelut). Helsingissä on ihan avoin ryhmä :P Viime aikoina en oo kovin paljon noita arvioita jaksanut itekseni tehdä, mutta käyn aina välillä kattelemassa, onko jostain tietystä (juuri syödystä :DD) suklaasta jo arvosteluja. -> www.suklaayhdistys.com

  ReplyDelete
 5. Täällä on kans yks nipottaja! Musiikista enimmäkseen, Iepukan kanssa kun ollaan vanhoja opiskelukavereita. :)

  Johanna, se torstain ope on kyllä aika sekava rytmeissä ja sarjat on välillä oikealle eri tavalla kuin vasemmalle. Tässä vaiheessa vuotta alkaa jo vähän kypsyttää, vaikka muuten siellä onkin ollut tosi kivaa ja fyysisesti mukavan raskasta, loppusyksystä se oli mun lempitunti mutta ei enää. Ope tietää mun musiikkitaustan ja aina välillä pyytää multa "apua"aksenttien ja sarjojen muistamisen suhteen, se kun on mun vahvuusalueita. Toi apua on kyllä vähän liian vahva ilmaisu, mutta tosiaan aina välillä heittelee jotain kommentteja suoraan mulle ja oon usein myös tangon päässä. Mua se ei haittaa, mutta tosiaan toivon ettei muu ryhmä kuvittele mun kuvittelevan mitään. Hmm, kuulostaapa ihan ala-asteelta... Mutta tosiaan odotan kesätunteja ihan kybällä! Ja Iepukka kans vierailemaan joku päivä kun jalka paranee! :)

  ReplyDelete
 6. Semmoinen täytyy kyllä todeta tuosta meidän tuntiporukasta, että eilen huomasin päässeeni vähän niinkun "sisälle" porukkaan. Tai siihen pitkään-samassa-ryhmässä-olleiden henkeen :) Ei nyt mitään erityistä tapahtunut, tuli ehkä juteltua semmoistenkin kanssa, jotka on tähän mennessä lähinnä moikanneet. Oon kyllä ilonen siitä, että mulla on pitkästä aikaa Harrastus :D

  Anna olis kyllä ihan huippua päästä mukaan jollekin teidän tunnille! Tai ainakin tulla seuraamaan :P

  ReplyDelete
 7. Hei Anna!

  Oliko se ope niin helppo tunnistaa? ;) Siitä tykkäsin että sain roppakaupalla palautetta ja korjauksia. Myös että opella on sen verran huumoria, että sitä ei haittaa jos se tekee sarjat pieleen.. Tosin openhan pitäis olla omasta tunnistaan aika hyvin kärryillä, eiks? ;)

  Mutta tanko on tosiaan aika puuduttava. Kun tehdään noin paljon toistoja, pitäisi edes välillä pysähtyä putsaamaan. Lisäksi tuolla tunnilla on se vaara että pumppaat lihaksiin massaa, kun pitäisi hakea sitä venyvyyttä ja pituutta. Ja sitä vois myös ottaa port de bras ja ylävartalon ja pään käytön mukaan. Se on kuitenkin J2 tason tunti. Enkä ole yhtään innostunut siitä että tehdään heti tangon jälkeen petit allegroa.

  On niitä kyllä ollut huonompiakin tunteja ;)

  ReplyDelete