Sunday, April 24, 2011

Fillari! Aurora!

Eilen aamusella taistelin pyörän kumeihin ilmaa ja pyyhin talven pölyt satulasta. Balettisalille hurautti alle 10 minuutissa :) Tunti oli mainio, ja loppuhuipennuskin! Tehtiin Ruususesta Auroran 1. näytöksen variaatiota :) Ei ole koko vuonna tehty mitään vastaavaa, niinpä tää nyt sitten tuntui ihan extrakivalta <3 Ensi lauantaina sitä tehdään lisää ja ihan HIEMAN ottaa aivoon, kun en pääse mukaan.

En muista, kenen koreografin versioksi opettaja sitä meidän tekemää sanoi, mutta näissä allaolevissa videoissa on nimenomaan toi alku sama kun meillä (vähän kuin glissade, arabesque, sitten failli...). Ja sitten se kokonaan varpailla (diagonaalissa) tehtävä juttu (ekan videon kohdassa 1:18 alkava osuus)   - vähänkö muuten tökkii, kun ei ole termit hallussa! Räyh! Ja siis tehtiin ihan pehmeillä tossusilla vaan. Oli Silti Kivaa :))) Ja ihan herkistyi omakin olo, kun meidän ryhmässä on yhden taannoisen Auroran äiti, joka vähän liikuttui tästä koko jutusta :) On välillä itsekin avustajana noissa baleteissa, kertoi tyttärensä käyneen variaation alkukumarrusten aikana hänenkin kohdallaan erikseen <3 Olin itse silloin kyseisen ballerinan ensi-iltaa katsomassa, kun joskus muinoin oltiin pari vuotta samassa ryhmässä. Nostalgiaa ja suurta kunnioitusta toisen saavutuksesta!

Mariinski-baletin rekonstruktio jostain 2005-2009 välimaastosta?


**** HUOM! Ne kaksi muuta videota on poistettu youtubesta valitettavasti :( ****** Kärkitossuilun lyhyt aika lukujärjestyksessä harmittaa joka kerta. Jos sitä olisi vaikka molempien tuntien loppupuolella, niin sekin auttaisi. Tosin en mä uskalla vieläkään juuri mitään tehdä keskilattialla, kun nilkat ei tottele oikein kunnolla. Enemmän kyllä kuin helmikuussa, mutta silti :P No, pas de bourréeta (pdb suivi? ehdottaa wikipedian luettelo balettitermeistä) uskaltaa tehdä jo ilman tankoakin!

Eilisen kruunasi oikeastaan rentoilu täällä porukoilla, saunaa (pohkeiden hierontaa samalla) ja leffoja. Passion of the Christ (vihdoinkin, vastahan se torstaina tuli haettua...) ja The Gourmet Club (suosittelen mustasta komediasta tykkääville :D). Lisäksi osa Vihreästä mailista ja jostain Jacob-nimisestä tanskalaisesta jutusta (pääosassa Mads Mikkelsen). Sain nukuttuakin mukavasti, tänään sitten pirteänä yhdeksältä ylös (ja ruokkimaan kissaa). Sunnuntaiohjelmistoon on kuulunut haravointia tuolla ihanassa auringonpaisteessa (HIKI!), kaakao kermavaahdolla takapihalla (äiti toi mulle :)), hyvää ruokaa (paistia ja muusia ja kaikkea muuta herkkua), pari suklaamunaa. Myöhemmin pelataan Scrabblea - ja huudetaan! :D

http://data.whicdn.com/images/8219482/tumblr_limpq31Amz1qi04tao1_500_large.jpg?1301083042

4 comments:

 1. Hei!

  Vautsi, vähänks kivaa :) Me tehtiin viimeksi jotain Auroraa 2 v sitte, mutta silloin ei mulla tekniikka riittänyt. Vaikka tein pehmeillä tossuilla. Olis muutenkin ihanaa tehdä enemmän repertuaaria teknikkatuntien lisäksi, ja mielellään vähän uudempaakin koreota. Esim Balanchinea.. :)

  Katselin versiot läpi, tykkäsin ehkä eniten ekasta. Paitsi en tykännyt tutusta. Musta tummanpunainen väri ei sovi teini prinsessalle ;) Oletko muuten koskaan nähnyt nuoren Elisabeth Platelin versiota? Siitä on vähän huonolaatuinen tallenne, mutta ootas..
  Aurora

  Montas minuuttia teillä oli sitä kärkitossuilua? Jos sitä on vain 15 min, niin sais olla joka tunnilla. tai tunti vois olla 90 + 15min. Meillä ei ole kesäksi merkattu yhtään pointea, mikä ottaa mua ihan hirveesti päähän! Just kun alkaa edistyä, pitäis ottaa 3 kk taukoa! Taidan ratkaista asian niin että menen perustasolle tekemään kärjillä koko tunnin. Jos ope antaa luvan, tietenkin.

  Rento päiväsi kuulostaa ihanalta, varsin se kaakaota-kermavaahdolla tuova äiti :)

  t. Johanna

  ReplyDelete
 2. Heippahei!

  Aion huomenna kysyä tunnilla, tehdäänkö variaatiota vielä ensi viikollakin... Olis Niin Kivaa :) Tämä sun laittama video oli kyllä aikas ihana myös! Olin tosi vaikuttunut varsinkin niistä kaikista tasapainoista - vaikka liike periaatteessa koko ajan jatkui, tasapainoissa (arabeskit jne.) tuli silti se pysähtynyt hetki. Ihan kun olis ollut joku still-kuva kesken kaiken :D Ja aina mielenkiintoista seurata, millaisia eroja samassa variaatiossa voi ollakaan.

  Tosiaan on vaan 15 minuuttia Viikossa kärjillä :/ Lauantain aamupäivätunti on 75 + se 15. Jos meen iltapäivälläkin, se on sitten 90 (ilman kärkiä ja tankoa). En usko, että tälle jälkimmäiselle tunnille on (koskaan) tulossa pointea, ellei sali vaihdu. Ja muutenkin siellä on ihan vasta-alkajiakin, eli ei suositeltavaakaan... Keskiviikkoisin meillä on vaan se 60. Olis kiva, jos siihen perään vaikka syksyllä laitettas kanssa semmoinen kopisteluvartti :P

  Maanantaisin on kansalaisopistolla tunti, jossa on mun käsittääkseni myös kärjillä osa (niiden ke-tunti menee meidän kans päällekäin). Oon vaan ite just ma töissä Helsingissä, niin en ehdi mitenkään sinne mukaan. Suunnittelin jo vähän, että koittaisin fiksata syksyllä työlukkaria tanssien mukaan. Saa nähdä onnistuuko :D

  Niin ja kattelin illalla Footlightin kesälukkaria. Haaveilin semmoisesta, että Jos ei olisi nilkkaoperaatiota ja Jos olis paljon rahhoo, niin kävisin 2 kertaa viikossa siellä teilläkin :D Mutta realistinen juttu voisi olla se, että loppukesästä kykenisin kerran-pari käymään. Oon ihan hirmu utelias sen Sun opettajan suhteen :)

  ReplyDelete
 3. Tuo rekonstruoidun Ruususen versio (eka) on noista kolmesta minunkin suosikkini. Se tosin ei ole 90-luvun loppupuolelta, vaan luultavasti 2000-luvun jälkipuoliskolta, sillä Aurorana tanssiva Evgenia Obraztsova on valmistunut Vaganova-akatemiasta vuonna 2002 ja liittynyt Mariinskiin samana vuonna. :)

  Myös Alina Cojocarun tanssimana kannattaa ehdottomasti katsoa tuo variaatio.

  ReplyDelete
 4. Anonyymille kiitokset ajankohdan tarkentamisesta!!! :) Ja tietenkin lisävinkistä, täytyy hetimiten katsella.

  ReplyDelete