Sunday, May 22, 2011

Soon In Memoriam: my cyborg ankle!!!

Tulevana tiistaina (24.5.11) leikataan vasemmasta nilkastani mun ah-niin-ihanat metallit pois. Koska muistelot saavat ihmisen usein sentimentaaliseen ja haikeahkoon (hahhaa) mielentilaan, niin laitan rakkaan kyborgiuteni muistoksi muutaman kuvan tännekin talteen. Ja näitä tuijotellessa tulee aina hyvä mieli siitä, miten mukavasti kuntoutus on esimerkiksi juurikin baletin avulla sujunut. Tänäänkin (no siis lauantaina aamupäivällä) tein kärjillä bourréeta, enkä pitänyt laisinkaan tangosta kiinni koko musiikin aikana. Kesällä on urakoitava uudelleen, mutta ei onneksi (KAI) ihan yhtä nollasta :)

Aloitetaan rouheasti viime vuoden maaliskuussa otetulla röntgenillä, kun kaatumisesta oli 1,5 kk:

Kuvattu päältäpäin - jalkaterä käännettynä vähän vinoon oikealle.

Kuvasarja näyttää, millainen kinttu oli lähiviikkoina tapahtuneesta. Keltainen leikkausmömmöjen jäljiltä ja muutenkin ihanan kirjava :P Tikkejä ei ollut mitenkään erinomaisen paljon, mutta riittävästi. Täytyy ottaa vielä ennen tiistain operaatiota kuva siisteistä arvista, jotka on jääneet. Ei ne kamalasti edes erotu enää :)

Pökkelöt vierekkäin :) Tästä ei näy turvotus samassa mittakaavassa kuin se todellisuudessa ilmeni.

Sisempi kehräsluu tms, joka itse asiassa on nykyään se enemmän kipeä, vaikka ruuveja & tikkejä oli vähemmän. Isompi patti jäänyt ruuvin & luun kohdalle. Kantapäässä oli aika mojova mustelma.

Mustelmaa tälläkin puolella. Levy siis tässä ulkosyrjässä. Tohon pikkuvarpaan alapuolelle päkiän syrjään tuli ihan järkyttävän kipeä painauma, ennen kuin tajuttiin itse entrata kipsin reunaa. Sormenpään kokoinen alue oli melkein vereslihalla ja kipsin jälkeenkin meni useampi viikko, ennen kuin rupi muodostui ja lopulta irtosi. Nyt tuntuu jokseenkin mukavalta katsella samaa kohtaa ja todeta, että Ei Satu! :)))

Suihkussa sai käydä ilman kipsiä (ja tietty haavalappuja). Suihkun jälkeen oli operaatio "Näin peitetään tikit huolellisesti ja laitetaan kipsisukka ja kipsi paikoilleen". Keskiveli auttoi useammankin kerran.

Los Kipsos itsekseen. Oli siis tämmöinen avattava, tarranauhoilla suljettava malli. Loppuaikoina, kun pohjelihas oli löpsähtänyt jo aika hyvin, huomasi miten paljon kireämmälle koko laitos meni... Sain ite valita, otanko punaisen vai sinisen vai violetin kipsin :D Pinkkiä ei ollut :( Mutta oli tää aika hieno silti, vähän melkein kun goottimeininkiä :)

Ostin kynsilakkaa ja aion leikkaukseen värittää noi varpaat. Voi olla, että menee hukkaan koko juttu, mutta saavat sitten sekä leikkaava tohtori että hoitajat nauraa :D Värisävyt ovat nimeltään Rock 'n roll (musta), Vegas Pink (no tarviiko sanoa? ;)) ja Go glittery (haaleanpunainen kimalteleva lakka). Pohjalle pinkkiä, sitten mustalla jotain kuviojuttua ja lopuksi kimallusta päälle. Sisäinen taiteilija valloillaan.

Nyt sunnuntaina (22.5.) on äidin ja iskän hääpäivä, 35. sellainen. Mennään koko revohka ravintolaan alkuillasta :) <3 (Sitä ennen mulla on aamupäivällä yksi oppilas ja yksi ryhmätunti & minikevätkonsertti. Toivottavasti penskat muistaa ilmestyä paikalle!)

No comments:

Post a Comment