Sunday, March 27, 2011

Teema, aihe, tyyli jne.

Monet blogit, joita tulee luettua useammin kuin kerran, on usein yhteen aihepiiriin keskittyviä. Viime aikoina on (no yllättäen, hehe) kasautunut kirjanmerkkeihin balettiaiheet, sitä ennen käsityöt ja oikeastaan ihan ekaksi ruoanlaitto. Omat kirjoitukset on sekavasti milloin mitäkin, mutta ehkä silti voisi rajauksen tehdä sanalla "harrastukset". Baletti on mun harrastus, käsityöt samoin, ruoka- ja leipomishommat nyt vähän vähemmän, mutta kuitenkin. Omasta ammatista ei niinkään paljon tule tekstiä, mutta välillä sitäkin. Toisaalta, ammattina on huiluilu monessa muodossa, mikä taasen on lähtenyt syksyllä 1988 alkaneesta harrastuksesta. (Rupert Grint muuten syntyi sinä vuonna, minkä opin Jimiltä tulleesta dokkarista.) (Daniel Radcliffe on -89 ja Emma Watson -90.)

Välillä tuntuu, että olisi kivampaa ja hienompaakin pystyä pitäytymään yhdessä teemassa, mutta en usko, että kovin pitkään siihen kykenisin :D Ajatukset risteilee sen verran paljon ja välillä tulee kyllästymiskausia. Tai muuten vaan hiljaiseloa, vaikka asia itsessään edelleen kutkuttelisikin.

Yksi entinen balettikaveri teinivuosilta mainitsi, että pitää hallussaan karmaisevia todisteita meikäläisenkin harrastusuralta! Mulla itsellänihän on vaan yksi kevätnäytös-tallenne (joulunäytöksistä niitä ei kai tehty, en ainakaan muista). Täytyy muistaa joskus lainata tää kaverin dvd, koska en enää edes muista, mitä kaikkea on tullut esitettyä. Muistan kyllä osan tosi hyvin - Eläinten karnevaalit (Elefantit, Saint-Saëns), Kiinalainen tanssi kahdesti (ensin osa lohikäärmettä, myöhemmin yksi pieni kiinalainen, musiikki Pähkinänsärkijästä, Tshaikovski), Pizzicato (jonka musiiki muistan, mutta en tiedä kenen se on), Aamutunnelma (no Griegiä tietty, Peer Gynt)... Myöhemmin joskus Tarantella (perinteinen musiikki käsittääkseni), Kuunsäteet (suomalainen musiikki, täytyy tarkistaa videolta), Jalokivet (tämä ja noi säteet Irmeli Toiviaisen (?) koreografia, musiikkia en taaskaan muista). Mutta kymmeneen vuoteen mahtuu kyllä muutakin. Eli eläkäämme vielä siihen dvd:n näkemiseen asti jännityksessä :D

Tää sunnuntaipäivä meni lähinnä nukkuessa ja lukiessa. Eilen nukkumaan mennessä oli kuumetta (TAAS) ja aamulla samoin. Kiukuttaa jokseenkin reippaasti. Huomenna pitäisi melkein pakostikin pystyä menemään töihin, niitä on niin vaikea järjestää myöhemmin... Täytyy kuitenkin selata kalenteria valmiiksi, jos aamulla kroppa sanoo Njet. Aivot sanoo jo nyt ARGH.

Tänään jaksoin vähän selata sitä tanssioppilaan kirjaa. Fiksuja venytyksiä näytti olevan, eritelty tiettyjen lihasten/lihasryhmien mukaan. Selitykset oli myös siitä, mitä kireys ko. lihaksissa aiheuttaa. Täytyy koittaa kopioida tai skannata siitä juttuja itelle talteen.

Kirovin esitys on vielä katsomatta, mutta sillä on vissiin vielä puolitoista viikkoa laina-aikaa. Ja en usko, että kukaan sitä on varannut, jos sen jälkeen uusin :)

Lopuksi pari Viuhti-kuvaa, nukkumistyylit kyseessä <3

"Kurvikkaat mimmit" (mun kylki)

Muutaman illan on viettänyt koisimalla tälläviisiin tyynyn päällä :)

No comments:

Post a Comment