Thursday, March 17, 2011

Letteratura

Ennen joulua alkoi Potter-urakka englanniksi. Sen jälkeen kahlasin Runotytöt ja Anna-sarjan, Pikku naisia unohtamatta. Ja 8 serkusta ja kunruusupuhkeaa ja tytöistäparhain jne.

Sitten muistin hommanneeni muutamista kirjastojen poistomyynneistä näitä balettikirjoja, fiktiivisiä siis. Miiru ja Anne Adams ja Veronica. Ei oo itellä kaikkia osia, mutta lapsena ne on tullut luettua kyllä - ja noista muutamasta itsellä olevasta kyllä muisti jo aika paljon :D Aika huvittavia ne kyllä on kokonaisuudessaan, kaikki englantilaisia. Mutta balettihenki mukavasti mukana. Täytyy ehkä joku päivä hakea kirjastosta (ihan lainaksi vaan) ne muut osat.

Tällä viikolla on aiheena ollut Bridget Jones, molemmat osat. Jälkimmäinen on ostettu kirpparilta jostain, välistä löytyi Málagan Picasso-museon pääsylippu kesältä 2005 :D Pääsee mun kirjanmerkiksi. Eilen illalla pähkäilin sitten seuraavaa lukemista, hyllyt täynnä kirjoja, mutta mikään ei innostanut Heti.

...paitsi yksi! Irina Hudovan ns. elämäkerta, Maailmalla tanssien. Joskus Kirjatorilta muistaakseni löysin ja nappasin mukaan. Suomalaisen baletin meiningeistä on aina kiintoisaa lukea omakohtaisia kokemuksia (1950-luvulta alkaen). Täytyy summata sitten vähän, kunhan pääsen loppuun asti.

Tässä on pieni lista suomalaisista ja ulkomaalaisista tanssija-elämäkerroista, joskus googletin mitä lie ja törmäsin tähän:
Balettitanssijan elämää

Nyt tarttis ruveta hankkiutumaan töihin. Vaan 3 oppilasta tänään, kurkkua karhastelee itsellä kovasti, mutta ehkä se menee ohi :) Treenata pitäisi, koulutusta varten etenkin. Suzukia on taas puolentoista viikon päästä, pitkästä aikaa.

No comments:

Post a Comment