Monday, March 7, 2011

Kaulan lämmikettä

Sain pitkästä aikaa neulottua kahteen otteeseen tänään - töihin mennessä ja sieltä tullessa! :) Se kauluri-huivihässäkkä, jonka alotin jo varmaan joululomalla (tai ennen sitä?), on nyt lähes valmis. En vaan osaa päättää, kuinka "korkean" siitä haluan. Tosi monessa ohjeessa lukee, että 28 cm - mikä on jokseenkin hassu mitta :D Mutta katon mielummin silmämääräisesti ja elän sitten sen kanssa. Lanka on Novitan Rose Mohair Lux mustana, puolitoista kerää on todennäköisesti määrä. 80 cm:n pyöröpuikoilla oon hiljaksiin sileää neuloskellut, taitavat olla kokoa 10. Tänään vaan alkoi näyttää kummallisesti siltä, että se koko neule on kierteellä, kun koitin oikaista sitä (saada siis sileän pinnan ulospäin joka puolelta). Ei onnistunut oikaisu, mutta ehkä se kierre on vaan eduksi tekelettä kaulan ympärille/hartioille kiertäessä? :P

Kovasti olisi lankaa oottamassa laatikoissa. Yksi laatikollinen on erikseen niitä "kalliimpia ihanuuksia", joita en oo raaskinut vielä edes harkita käyttäväni. Pitää olla superhyper-spesiaali tekele tiedossa, ennen kun niihin kosken.

Viuhti nukkuu tossa vieressä, tässä sohvalla, ja näkee unia. Tassut sätkii. Ollaan eilen ja tänään kovasti juteltu, vesipiskuja ammeessa katsellessa. Ja viime yön sain nukkua ihan siitä nukkumaanmenohetkestä aamuun  - ei kävelyretkiä justiinsa kun oon saamassa unta, eikä aamukuudelta kiekujaisia ovella! Joku muu ei ehkä välittäisi noista mölyistä, mutta mä en vaan saa nukuttua, jos/kun sintti elämöi. Välillä koitan olla muka ihan lunkina vaan, mutta siinä vaiheessa melun taso yleensä vaan nousee, eikä puhetta loppumisesta. (Tietysti tulevana yönä on sen seittemänsataa herätystä, kun tän tänne menin kirjottamaan :D)

Gilmoren 5. kausi on taas katselussa, nelonen päättyi pari päivää sitten. Huvittaisi vielä kattoo joku jakso, mutta meinaa silmät olla jo väsyneet. Jos ottais vaan vitamiinit ja muut ja menis petiin. Oli niin rankka toi tossujen pehmitys-urakkakin tänään taas, hehee... En oikein tiiä, mitä niille vielä pitäs tehdä. Pohja taipuu aika mukavasti kantapään alle, päkiän kautta noustessa myös jo jonkun verran. Tosin tuntuu edelleen pikkusen siltä, etten pääse ihan täysin kärjille, mutta että ei olis niinkun koivista/pohjasta kiinni... vaan siitä kärjen pinnasta. Tosin eipä täällä kotona oikein pysty hirveästi noilla urheilemaan, ei ole tasoa joka korvais tangon. Ilman en halua kauheasti edes yrittää, ettei kyborgijalka vaan vammaudu :D Hommasin ne siniset silikonipehmusteet (tämmöiset siis), vaikka aiemmin ostin ouch-pouchitkin. Sinisissä on ihan kärjessä enemmän materiaa ja tuntuu ainakin nyt, että se on parempi mun varpahilleni. Lauantaina tunnilla varmaan saa parhaiten tuntuman.

Gilmoresta silikonipehmusteisiin. Koneelta petiin, sanon minä! Öitä maailman väestölle.

4 comments:

 1. Hei, tarkoitat kai Gilmore Girlsejä? Ne on nimittäin mun suosikkeja myös :) Katsoin pari vuotta sitten kolme kautta putkeen kun oli tosi rankkaa muuten (mummo kuoli ja tärkee ystävä/ope)- parempaa kuin terapia!

  Oliks sulla nyt uudet tossut, vai luinko liian hätäisesti? Mulla on vähemmän kokemusta kuin sulla mutta kantsii ottaa se pehmuste mikä eniten helpottaa. Niin että tuntee vielä lattian tietenkin.. Onks toi sininen pehmuste kokonaan geelitäytteinen? Mulla itellä on ouch pouchit käytössä, hyvin toimivat. Edellisiin mahtui vain lampaanvilla, ja sekin kävi. Vaikka sain kyllä rakkoja kun en teipannut kunnolla!

  Mun opettaja tuunasi mulle tossut sopivaksi, ehkä olent nähnyt postauksen? Aika yleinen tapa nykyää on leikata pohjalliset. Istuu paremmin jalkaan.

  Toiv en kirjoittanut liian pitkää kommenttia!
  t. Johanna

  ReplyDelete
 2. Joo, Gilmore Girls nimenomaan! :) Olin aikoinaan Kemijärvellä vuoden töissä ja aika paljon itekseni, tuli vähitellen hommattua kaikki 7 kautta omaksi. Ne on mun vakkariohjelmistoa, kun oon esimerkiksi kipeenä :D

  Uudet tossut on, Capezion Glissét. Sinisten pehmusteiden kärjessä on paksummin "tavaraa", muuten ne onkin aika ohuet. Näppituntumalla sanoisin, että geeliä yltympäriinsä :D Valmistajan sivuilla lukee materiaalista vaan, että gel pad. Aattelin tehä niin, että lauantaina kokeilen molemmissa jaloissa sinisiä ja jos on vasempaan huono (eli menee ahtaaksi), niin siihen sitten jatkossa ouch pouch.

  Oon lukenut juu sen sun leikkaus-postin :) Oli mulle ihan uus juttu, mutta oonkin ollut pitkään pois meiningeistä :D Olis kiva jutella meidän open ja ryhmäläistenkin kanssa tossuista ja kokemuksista enemmän, mutta kaikilla on aina sen varvastelutuokion jälkeen jo kiire pois.

  Pitkät kommentit on jees mun puolesta :D

  -ee-

  ReplyDelete
 3. Hei taas! Unohdin jo minne olin kommenttini jättänyt ;) Tässä vielä pitkä, toiv löydät vielä!

  Ahaa, Glisseet.. Niitä ei paljon enää tapaa. Pää, eiku jalka-asia (eiks?) että tuntuvat oikeilta just omassa jalassa. Mä en aluks tykännyt niistä ouch pusseista, tuli tosi kuuma - mutta se johtui siitä että tossut olivat uusia. Tossut pitäis sovittaa aina yhdessä pehmusteiden kanssa , mutta toisaalta haluaisin että tossu istuu 100% ilman.. Vaikeata..

  Olen kai aika onnekas.. Kun aloitettiin viime syksynä, meidän ope tsekkas kaikkien tossut nauhoja myöten.
  Ja meidän nykyinen ope, siis Marie-Pierre, toi jopa omat tossunsa näytille jotta nähtäis miten niitä kuuluu tuunata. Hän sitten leikkaskin mun omat. Ja kamujen kanssa fiilistellään tietnkin myös!

  Voi kun pääsisit joskus meidän pointe-tunnille! Olis kiva nähä ja jutskata :)

  ReplyDelete
 4. Meidän ryhmässä on tosi sekalainen valikoima tossuja, muutamalla on Blochin ja ainakin yhellä Gambat, sit on jotain Oopperalta tulleita vanhoja tossuja, joita mammat käyttää. En tiiä mikä niiden historia on, täytys vähän huvikseen kysellä :D Opettaja sanoi tammikuussa, kun otin koko tossuasian puheeksi, että niillä on jotain ylimääräisiä, mut halusin ostaa uudet (että on varmasti oman jalan mukaiset).

  Muistan, kun ihan ihkaekoja tossuja hankittaessa Arja-ope (Nieminen-Rastas) neuvoi aika tarkkaan, että mitä niiden kanssa tehdään jne. Oli muutenkin vähän ehkä aktiivisempi asian suhteen sit myöhemminkin. Täällä on noilla aikuisten tunneilla harraste(lu)henki... Mutta täytyy vaan olla tyytyväinen, että tämmöistä aktiviteettia ylipäätään löytyy :D

  Footlightissa lykättiin sovitusta varten ouchit suoraan, eikä ollut muita vaihtoehtoja (no en olis kyllä ehkä tajunnu ees kysyä). Oikeaan jalkaan (kun se on pienempi) se sininen geelihässäkkä on tosi hyvä, vasemmassa varmaan käytän jatkossa ouchia ja vähän lampaanvillaa lyhyempien varpaiden kohdalle täytteeksi. Ottaa pikkusen päähän, kun jää tän viikon lauantaitunti väliin (koulutusta koko päivä). Täytyy keskiviikkona huhkia hiki hatussa :P

  ReplyDelete