Monday, March 14, 2011

Maanantain satoa

Teen joka arkipäivä töitä, mutta silti pitää ravata työkkärissä - tänään sain taas yhden selvityksen tehtäväksi toiminimihommista. Onneksi helppo juttu koota, jatkossa kuulemma ei tarvii puolivuosittain enää selvitellä. Sitten vaan ilmoitettava, jos/kun tulee muutoksia.

Bussi Helsinkiin lähti ajoissa, mutta oli Jälleen Kerran vartin perillä myöhässä. Myöhästys johtuu mun havaintojen mukaan lähes aina liikenteen tökkimisestä Helsingin keskustassa. Mutta ehdin mä kuitenkin töihin (metro Sörnäisiin, siitä bussi koululle).

Kurvin K-kaupan edessä soittaa tosi usein (no ainaki ma ja ti mun siitä kulkiessa) joku ulkomaalainen miekkonen haitaria. Ei mua haittaisi, jos se soittaisi hyvin. Vaan kun ei soita :D Tähän asti tosin on lähinnä huvittanut sen meininki. Sillä on kaksi vakkaripotpuria. Toinen on kai olevinaan tangoa: Nino Rotan rakkausteema Kummisedästä ja Besame mucho. Toinen on valssia: Pariisin taivaan alla, Metsäkukkia ja paria muuta sekaisin. Ei se osaa niistä mitään kunnolla, pari fraasia vaan ja niissäkin omia taukoja melodioissa ja muuta mukavaa. Jos sitä joskus äänittäisi puhelimella... :D

Koululla oli välitunti menossa, kun pääsin perille. Pojat heittelee tennispalloa aina yhteen korkeaan talon päätyyn, yleensä odottavat/eivät heitä kun menen ohi. No tänään mäjähti seinästä kimpoava pallo korvaan. Ei sattunut juurikaan, mutta katoin kyllä killejä tuikeasti ja sanoin pari valittua sanaa. (Pallon heittänyt pyysi anteeksi.) Alakouluikäisillä energiaa riittää.

Koulun sisällä lemusi liima. Kaksi luokkaa on selviämässä remonteista vesivahinkojen jäljiltä, akustolevyjä kiinnitetään vielä kattoon. Onneksi mun tiloissa ei haissut kovin pahasti. Työt meni mukavasti, päivä tuntui ensin etenevän etanaisesti, mutta olikin lopulta ohi nopeammin kuin tajusin.

Ehdin hyvin bussilla takaisin Kurviin ja siitä metrolla Kamppiin. Ja evästäydyinkin ennen Hml:n bussiin siirtymistä. Ei kyllä mitkään superterveelliset sapuskat, eikä ees lämmintä ruokaa, mutta nälkä lähti ja sillä hyvä. Bussi tuli yllättävän täyteen, lentokentältä toinen bussi toi Keimolanporttiin yli 10 ihmistä lisää. Olin ite ihan Kuutamolla (luin sitä pokkarina) ja melkein ehdin nukahtaa :)

Viuhti oli tohkeissaan taas, kun tulin kotiin <3 Se on nykyään aina ovella vastassa, venyttelee ja puskee. Pienen rallin (ja isomman hiekkalaatikkoasioinnin) jälkeen sitten aina rauhottuu, kehrää tossa vieressä nytkin. Torkkuu.

***

Maanantain sato oli siis plussan puolella. Huomiselle oon suunnitellut käyntiä (palkkapäivän kunniaksi, köhköh...) Ostinaton nuottialessa, ei kyllä Pitäis hommata mitään. Mutta aina sieltä jotain kummiskin mukaan tarttuu :D Suurin osa vieläpä oppilaita ajatellen. Mä toivon, että mulla on joskus se työpaikka, jossa saa olla joka päivä omassa luokassa, samassa paikassa. Tällä hetkellä kaikki työt on mukavia, lapset etenkin. Mutta vie se reissaaminen oman energiamääränsä, vaikka miten valmistautuisi.

Kiehtoisi aika paljon ylemmän amk-tutkinnon tekeminen, mutta niihin opintoihin hakeminen vaatisi aika hyvän suunnitelman opinnäytettä varten. Mulla on monta suunnitelman raakiletta, mutta ei yhtään pidemmälle mietittyä. Hakuaikaa on vielä, niin että ehkä tässä ehtii valmistella jonkun niistä. Ja sitten on aina ensi kevätkin.

Jason Bourne touhuaa tuolla telkkarissa, täytyy seurata loppuun asti, vaikka onkin tuttu tarina jo!

No comments:

Post a Comment