Saturday, April 30, 2011

Vappuaatto

Romeo ja Julia klo 19.00, 2. parvi ja 3. rivi ja paikka mikälie (en muista ulkoa). Tiedossa upeaa musiikkia ja toivottavasti yhtä upeita tanssijoita :D No eiköhän... Eräs opiskelukaveri on orkesterissakin :)

Vielä kun aamulla ennen lähtöä muistaisin printata lipun! Tulin tänään tässä yöllä kotiin klo 1.20 (koulutuksen jälkeen vietettiin kamun kanssa prinsessaista iltaa) ja aamulla pitää lähteä 7.45, että ehdin kymmeneksi koulutukseen takaisin. Kisun takia halusin kuitenkin tulla omaan petiin yöksi.

Jokohan sunnuntaina ehtisin näkemään Black Swanin? Olisi tiedossa päivänäytös. Harkitkaamme asiaa. Nyt unta kaaliin pari tuntia :) (Kurkku väittää olevansa vähän kipeä. Kieltäydyn uskomasta.)

Thursday, April 28, 2011

Liikaa tekemistä

Kasaantuu kasaantuu. Mutta hoitamalla ne hommat sitten selviää, joten jatkettava vaan kimppuun käymistä urakalla.

Viimeisen puolen vuoden aikana on muuten sormien kynnet alkaneet "kupruilla". Jonkin verran oli semmoista pystyviivaa aiemmin, mutta nyt on melkeinpä joka kynnessä jotain. Pöh. Ehkä ne reagoi mun vitamiinispurttiin käänteisesti... :P

Balettitunti oli varsin mukava taas. Vähän jäin kaipaamaan pidempiä venyttelyjä & jalkain heittoja, mutta tehtiin sitten taas lopussa kivaa kolmijakoista sarjaa. Piruetit (ne muutamat mitä sarjoissa oli) sujui hyvin, mutta en mä edelleenkään Uskalla Kunnolla mennä kuin sen yhden. Tosta useampien kuin yhden pyörähdyksen tekemisestä ei olla koskaan tunnilla keskusteltu sen kummemmin. Ohje on vaan ollut joskus, että voi antaa mennä, jos on mennäkseen. Kun yhteen pirrrrrrtsaan mulla on liikaa vauhtia, pysäytys on hankala... Joo. Tässä taas yksi pohdiskeltava juttu lisää :D

Huomenna illalla pieni esiintyminen, palkaton sellainen. Joskus tehtävä niitäkin... Täytyy muistaa vaan fiksata kyydit. Perjantaina koulutusta ja toivottavasti ystävän näkemistä sen jälkeen :) Ja ne yhdet häätkin olis... :D Harmi vaan, kun missaan itse äksönin kirkossa. Mutta kaipa siitä tulee uusintoja (ja varmaan äitikin ottaa ko. tapahtuman boksille, hihi). Lauantaina on vappuaatto. Tuntuuko siltä? No ei. Mutta koulutus täyttää osan päivästä ja illalla sit balettiin :) Yöksi kotiin. Sunnuntaina relailua - ja äidin tekemää simaa <3

Eräs teksti on muuten jo suunnitteilla. Eilen siihen innostuin, kun selasin weheartit.comissa ballet-hakusanalla kuvia. Siellä on aika laaja kirjo otoksia. Hienoja, erikoisia, taiteellisia, erinomaisia, upeita... Ja sitten niitä muita. Omasta mielestä kyseenalaisia. Kun toi valokuvaus kuitenkin kiinnostaa, niin aion keskittyä näihin jälkimmäisiin, ja pohtia, että mitä olisin itse tehnyt toisin. Sitten joskus, kun tässä nyt ehtii...

Tässä lopuksi yksi esimerkki... ;)

...argh...

Sunday, April 24, 2011

Fillari! Aurora!

Eilen aamusella taistelin pyörän kumeihin ilmaa ja pyyhin talven pölyt satulasta. Balettisalille hurautti alle 10 minuutissa :) Tunti oli mainio, ja loppuhuipennuskin! Tehtiin Ruususesta Auroran 1. näytöksen variaatiota :) Ei ole koko vuonna tehty mitään vastaavaa, niinpä tää nyt sitten tuntui ihan extrakivalta <3 Ensi lauantaina sitä tehdään lisää ja ihan HIEMAN ottaa aivoon, kun en pääse mukaan.

En muista, kenen koreografin versioksi opettaja sitä meidän tekemää sanoi, mutta näissä allaolevissa videoissa on nimenomaan toi alku sama kun meillä (vähän kuin glissade, arabesque, sitten failli...). Ja sitten se kokonaan varpailla (diagonaalissa) tehtävä juttu (ekan videon kohdassa 1:18 alkava osuus)   - vähänkö muuten tökkii, kun ei ole termit hallussa! Räyh! Ja siis tehtiin ihan pehmeillä tossusilla vaan. Oli Silti Kivaa :))) Ja ihan herkistyi omakin olo, kun meidän ryhmässä on yhden taannoisen Auroran äiti, joka vähän liikuttui tästä koko jutusta :) On välillä itsekin avustajana noissa baleteissa, kertoi tyttärensä käyneen variaation alkukumarrusten aikana hänenkin kohdallaan erikseen <3 Olin itse silloin kyseisen ballerinan ensi-iltaa katsomassa, kun joskus muinoin oltiin pari vuotta samassa ryhmässä. Nostalgiaa ja suurta kunnioitusta toisen saavutuksesta!

Mariinski-baletin rekonstruktio jostain 2005-2009 välimaastosta?


**** HUOM! Ne kaksi muuta videota on poistettu youtubesta valitettavasti :( ******



 Kärkitossuilun lyhyt aika lukujärjestyksessä harmittaa joka kerta. Jos sitä olisi vaikka molempien tuntien loppupuolella, niin sekin auttaisi. Tosin en mä uskalla vieläkään juuri mitään tehdä keskilattialla, kun nilkat ei tottele oikein kunnolla. Enemmän kyllä kuin helmikuussa, mutta silti :P No, pas de bourréeta (pdb suivi? ehdottaa wikipedian luettelo balettitermeistä) uskaltaa tehdä jo ilman tankoakin!

Eilisen kruunasi oikeastaan rentoilu täällä porukoilla, saunaa (pohkeiden hierontaa samalla) ja leffoja. Passion of the Christ (vihdoinkin, vastahan se torstaina tuli haettua...) ja The Gourmet Club (suosittelen mustasta komediasta tykkääville :D). Lisäksi osa Vihreästä mailista ja jostain Jacob-nimisestä tanskalaisesta jutusta (pääosassa Mads Mikkelsen). Sain nukuttuakin mukavasti, tänään sitten pirteänä yhdeksältä ylös (ja ruokkimaan kissaa). Sunnuntaiohjelmistoon on kuulunut haravointia tuolla ihanassa auringonpaisteessa (HIKI!), kaakao kermavaahdolla takapihalla (äiti toi mulle :)), hyvää ruokaa (paistia ja muusia ja kaikkea muuta herkkua), pari suklaamunaa. Myöhemmin pelataan Scrabblea - ja huudetaan! :D

http://data.whicdn.com/images/8219482/tumblr_limpq31Amz1qi04tao1_500_large.jpg?1301083042

Friday, April 22, 2011

KEVÄT!!!!

...ansaitsee caps lockin ;)

Tänään olen:

  • hikoillut villakangastakissa ja kaulahuivissani.
  • iloinnut yli kymmenestä lämpöasteesta!
  • huomannut erään sillan luona, että siitä kohtaa on Vanajaveden jäät jo sulaneet Kokonaan!
  • havainnut myös, että työpaikan pihassa pelikenttä on kuiva (viime viikolla sen keskellä oli iso lammikko).
  • nähnyt valkovuokkoja nuppuisina ujoina tulokkaina tien pientareella <3
  • istunut bussissa kotimatkalla kurkkusalaattien (sotapoikien) kanssa - ne varmaan pelkäs mua :D
  • ...ja nähnyt samaisella kotimatkalla erään pellon lammikossa (siitä ne lumet oli siis sulaneet, vaan eivät kuivaneet) joutsenia ainakin neljä ja vähän useamman sorsan!
  • nähnyt kevään tokan perhosen :) Ei ollut sitruunainen tällä kertaa.

Kevättä on vähän muutenkin mielessä, mutta ei siitä enempää. Vaikka kai positiivinen juttu onkin.

Thursday, April 21, 2011

Hiki

Ei ole eka hiki-aiheinen otsikko :D Tänään oli hyvä tunti, vaikka tuntui, että oli miljoona huomioitavaa ja hallussa-paremmin-pidettävää juttua koko ajan mielessä. Pääpointiksi koitin kuitenkin ottaa Jatkuvan Liikkeen. Tankosarjoissa varsinkin helposti tulee vaan töks-töks-töks-töks. Tietynlainen sitkeys omassa ja liikkeiden olemuksessa ja siirryttäessä jutusta toiseen on hirmu olennaista tässä lajissa kuitenkin. Vähän sama juttu (tai oikeastaan aika paljonkin) kuin soittaessa. Ei musiikissa/nuoteissa ole vaan ääni toisensa jälkeen, vaan aina on suunta eteenpäin. Eräskin järkyttävän hyvä soittaja mulle sanoi, että muista soittaa myös ne äänten välit! Tanssikaa siis myös liikkeiden välissä ;)

Eilen oli pitkästä aikaa sellaiset Suklaayhdistyksen maistelut, joihin ehdin osallistua. Päätettiin mennä Kaakaopuuhun, tarkoituksena sen suklaajätskien arviointi. Harmi kyllä siellä oli vaan kahta eri suklaalajia, joten otettiin neljä erilaista leivosta lisäksi. Meitähän oli siis lopulta 5 ihmistä, joiden kesken noi kaikki jaettiin, eli ei tarvinut ähkyillä. Sokeripöhnä siitä kyllä tuli. Varsinkin kun homma lopulta meni niin, että arvioitiin ensin ne kaksi jäätelöä, sitten oli Valrhonan pieniä suklaamunia muutama erilainen... Ja lopulta syötiin muuten vaan porukalla ne leivokset, olisi mennyt niin paljon aikaa varsinaiseen arvosteluun. Illalla kotona urakoin vielä Barbie-suklaamunan :P (On muuten samanlainen kuin Hello Kitty-muna, toinen puoli valkoista ja toinen maitosuklaata.) Päiväruoka oli muuten thai-nuudelisalaatti Picnicissä, eli sentään Vähän terveellisempää.

Huomenna neljä oppilasta ja sitten onkin jo pääsiäisloma!!! Tarkoituksena on mennä porukoille kissan kanssa pariksi yöksi, tehdä rauhassa kirjallisia tehtäviä, saunoa ja nukkua ja syödä hyvin. Lauantaina on aamupäivällä balettitunti, korvaus tammikuun rästistä. Sitä odotellessa :))) Pe, su ja ma on täysin vapaat.

Sitten asiaan nilkkaoperaatio. Se onkin viikkoa aiemmin, kuin alunperin suunniteltiin. Eilen soittelivat Klinikka22:sta ja kun operoiva Herr Tohtor ei ole silloin toukokuun vika päivä hommissa, niin päädyin ottamaan leikkauksen tiistaille 24.5. Tympii, kun menee viimeinen työviikko ketuiksi. Tai siis pitää säätää ihan simona... Ja mun tarkoitus oli pitää se 2 viikkoa leikkauksen jälkeen saikkua rauhassa. Pakko käydä tekemässä viimeiset työpäivät, sivutoimisena ne on korvattava jos jää väliin ja siinä loppuu päivät kesken. Toinen vaihtoehto olisi ollut "joskus sitten kesäkuun puolella", mutta ei huvittanut jäädä taas oottelemaan tietoa mahdollisesta päivämäärästä. Ja ehtiipähän toipuilla sitten kesän alkupuolella, pääsee tunneille kuntouttamaan koipea :)

Nyt pari sudokua unta odotellessa. Huomiselle parempaa keliä kun tän päivän sateet :)

Monday, April 18, 2011

Maanantaina mamma meni mansikoita ostamaan!

...tosin tää mamma olisi halunnut ostaa pari kirsikkapuun oksaa, kun niitä oli tossa lähikukkakaupassa 2 eurolla kappale. Haluaisin myös koivusta muutaman oksan, sekaan jotain leikkokukkia. Kaverilla oli muistaakseni joskus nimenomaan koivun oksia ja keltaisia narsisseja, ihana yhdistelmä (kun hiirenkorviakin ilmestyi)!

Aamupäivällä huomasin muuten, että eka lappu siitä take-a-smilesta on hävinnyt!!! :D Ja illalla oli toinenkin! Positiivinen vaikutus siis todistettu :)

Jotain ei-niin-positiivista: toi Cruisen natsileffa on aika huono.

Isovelj soitti äsken, on koto-Suomessa :) (Positiivinen juttu siis.)

Huomenna ohjelmassa 4 oppilasta, piccolon palautus suurin kiitoksin kaverille, haahuilua Heltsinkin keskustassa, ne jätskimaistelut (suklaisten jäätelöiden siis, namnam) Kaakaopuussa.

Rrrrrromeo ja Julia houkuttelisi ihan kamalasti. Vappuaaton näytökseen on vielä hyvillä paikoilla tilaa, ja kun en oikein jaksa remuta, niin voisi satsata sen 55 euroa tohon lippuun... Ja vähän väliaika-evästä :) Joka tapauksessa silloin oltava päivällä Helsingissä, joten matkat tulee siinä samalla. Tiina Myllymäki näkyis olevan Juliana ja oon kyllä utelias näkemään ko. tapauksen in action. Ja sitten sunnuntaina 29.5. Balettipaletti, silloinkin on koulutusta, joten pääsisi kätevästi samalla reissulla tsekkailemaan eri tanssikoululaisia :)

Äsken lippuasiaa pähkäillessä piti tietysti katsoa ensi kauden tarjontaa - ja APUA!!! Ihan liikaa kiinnostavia baletteja... Kaikkia klassikkoja, joita En oo nähnyt! Ja niin paljon muutakin :)
  •  No Scheherazade tietysti musiikin takia (ja samallahan siinä on se Veren häät).
  • Tuhkimo (maailman kantaesitys!)
  • Don Quijote (need I say more?)
  • Pähkinänsärkijä (en ole pariin vuoteen päässyt katsomaan, nyt olisi taas synttärinäkin näytös)
  • Coppelia (tätäKään en oo nähnyt, muuta kuin pätkiä juutuubista)
  • Baletin 90-vuotisjuhlagaala (tammikuussa 2012)
  • Bajadeeri (...kuten Coppelian kohdalla...)
Oopperoista kiinnostaisi myös muutama, vaikka harvemmin sitä taidemuotoa tulee nähtyä. En kylläkään tiedä miksi, tykkään aina kun menen.
  • La rondine (Puccini)
  • Pelléas ja Mélisande (Debussy)
  • Rusalka (Dvorák)

Voi sentään... Niin paljon nähtävää, niin nihkeästi varmaankin budjettia. Mutta jos pitää satsata, niin noihin baletteihin kyllä. Haluaiskohan joku mesenaatti ottaa mut suojiinsa ja piffata parit näytökset? Haha :D Toisaalta, jos nyt jo tiedän, että haluan mennä katsomaan useampia, niin voihan sitä ruveta erikseen säästämäänkin noita varten. Matkustaminenkin olisi KiVaa, mutta aika epätodennäköistä on, että mihinkään ehtisin lähteä :)

Keskiviikkoa odotellessa. Ja lauantaita! Meillä on korvaustunti silloin aamupäivällä :)

Salla & Jaakko Eerola

Take a smile! Nappaa hymy!






Jonkun blogissa oli tää kuva (an-teek-si!! en muista kenen... Mutta googlettamalla tuo taas löytyi, useammasta osoitteesta) ja pakko oli toteuttaa positiivisuus-laputtelun hengessä. Tein vastaavan "ilmoituksen", johon kirjoitin myös suomeksi ohjeet ;) Jätin meidän rappukäytävän ilmoitustauluun päivällä. Iltaan mennessä ei yhtään hymyä ollut kadonnut, vaan eipä oltu siivottu poiskaan :D Saa nähdä, kuinka kauan pysyy paikoillaan. Hauskinta on ajatella, että moinen ehkä aiheuttaa ihmisissä fyysisen reaktion - nimittäin sen hymyn, vaikka laput jäisikin paikoilleen.

Isoveli on ollut erään folkmetalli-bändin (no sillain sitä yleensä kuvataan) basistia tuuraamassa ulkoisilla mailla nyt 12 viikkoa, huomenna (okei, tänään = maanantaina) tulee sitten Suomeen taas. Kuvittelisin, että mahtaa olla mukavaa nukkua kunnolla muutama yö putkeen... Pitkäperjantaina olisi keikka tossa Verkatehtaalla, mutta en tiiä oonko/ollaanko menossa ja millä porukalla. Pitäs päättää varmaan aika pian :D Lauantaina ne mölyääpi Nosturissa.

Joo niin, äänestettyä tuli - oma ehdokas ei päässyt, mutta puolue pärjäsi hyvin (ei persut). Se vaaleista. Äänestäminen sinänsä on aina jotenkin jänskää puuhaa, siinä tuntee semmoista (jopa) vastuuta, kun on sen lappusen kanssa kopissa. Sitten vaan leimauttamaan ja pudottamaan lipuke laatikkoon. Vaalikahvit (eli teet) on ehkä tärkein osa koko hommaa. Menin itse sinne suosikkikahvilaani, torin laidalle. Hyvin ehti istua ja tehdä sudokua ennen treenejä. Kevätaurinko lämmitti, plussaa oli kahdeksan asteen verran! Konsertti meni hienosti, yleisöä oli jopa mukavasti.

Sekavaa päivitystä taas, mutta menköön. Viime sunnuntain fyysiseen oloon verrattuna koivet on vähän paremmat (vaikka teinkin yhtä urakalla ja vieläpä kävelin paljon). Pohkeita tuli venyteltyä pitkin molempia tunteja, ehkä se vaikutti? Nyt on takareidet olleet kireinä, mutta muuten vaan semmoista pientä tuntemusta pitkin kroppaa, just sopivasti :)

Töitä neljä päivää, vähän kevennetysti tiistai ja torstai. Plus tiistaina Pitkästä Aikaa Suklaayhdistyksen maisteluihin - mennään Kaakaopuun suklaajätskejä testailemaan!

Pääsiäistä ja vapaita ja nukkumista odotellessa...

Perjantaina näin tämmöisen - sitruunaperhosen <3

Sunday, April 17, 2011

Kevättä kintuissa

Pyörän kumit on talven aikana tossa porttikongissa kummallisesti päässeet tyhjentymään.... :D ...joten kävelin aamulla tunnille ja takaisin. Reipasta vauhtia, 20 minuuttia suuntaansa. Sitten pikainen vaatteidenvaihto kotona, banaani, Sportian kautta uimahallille - toiselle tunnille :)

Pääsen tän toisen ryhmän kevätnäytös-hässäkkään mukaan :P Tosin, alkeistason hommia, eli ei ihmeitä. Mutta onpahan sentään jotain :) Jää vaan kaikki tosi viime tinkaan (näytös on tiistaina 17.5.), puvuista ei mitään tietoa. Ja koska oon Pitkä (177,5 cm virallisesti) ja rintavarustusta piisaa, niin toivon, ettei tuu mitään kovin hankalia vaatteita. Vaikka siinä ryhmässä on useita mua vanhempia naikkosia, niin ne tuntuu kaikki olevan tosi pieniä... Tänään taas kerran mietin, että miten musta onkin tullut näin pitkä - äiti on muistaakseni 168 tai 169, iskä 178. Eli ei mitään erikoisen korkeita tyyppejä. Veljet on kaikki yli 180, nuorin on pisin :D Niin että olis kauheeeeen kiva olla lyhyt ja mini ja jos tätä balettihommaakin nyt tässä oikein ajattelee, niin semmoinen pienirintainen. Tällä hetkellä mulla on kaksi harjoituspukua, mutta eipä niitä tuu kovin paljon käytettyä, kun tykkään pitää treenatessa Murheilu(hahhaa)liivejä. Ja ne sitten näkyy sieltä alta. Erityisesti olkaimet - puvuissa on molemmissa kapeat, näissä mun vakioliiveissä leveämmät. Jonkun ulkomaalaisen nettikaupan valikoimissa on ihan hyvin kokoja noihin ihonvärisiin liiveihin, täytyy joskus ehkä jotkut tilata. Kuinka tukevat sellaiset sitten on, jää nähtäväksi...

Kävelymeiningit ei tänään tuntuneet nilkassa juurikaan, mutta kun pääsin toisen tunnin ja kauppareissun jälkeen kotiin, oli aika ilkeä tuntemus molempien kehrästen ympäristössä. Sisemmässä tököttävä ruuvi vaivaa eniten yleensäkin, mutta molempien alle tulee turvotusta. Laitoin sitä valkoista tiikeritöhnää ja lepuuttelin, auttoi pikkuhiljaa :) Kylmäpussikin odotti pakastimessa, mutta enpäs muistanut moista. Myöhemmin iltapäivällä kävin vielä palauttamassa leffat (Harjunpää & Kirjeitä Julialle - molemmat hyviä!) ja hain Hesestä -hyihyi- sapuskaa. Tarkoitus oli kokata itse, mutta kun ei jaksa, niin ei jaksa. Tämmöisinä päivinä/hetkinä yksin asuminen vähän tympii, mutta sainpahan sitten löhötä rauhassa (no kissan mölyä ei lasketa). Siinä vaan kävi niin tyhmästi, että nukahdin kuudelta sängylle ja heräsin iltaysiltä :D :D :D Ei hyvä. Mutta nyt on sitten loppuilta vietetty hömppäleffan (se lentoemo-juttu, jossa on Gwyneth Paltrow ja Candice Bergen ja Mike Myers) ja läppärin parissa. Kohta parit sudokut (koukutusvaihe päällä) ja nukkumaan.

Sain muuten pitkästä aikaa henkilökohtaista korjausta ja vielä päivän tokalla tunnilla. Aamupäivätunneilla (ja keskiviikkoisin) tulee lähinnä (ja harvoin silloinkin) yhteisiä korjauksia. Mutta tänään piruettien parissa äheltäessä tämä toinen opettaja sanoi, että muista pitää katse/pää ylhäällä. Samantien kyllä tajusin, että on päässyt lipsumaan - tulee tuijotettua jalkoja peilin kautta, eli alaviistoon. Kokeilin muutaman pyöriskelyn siinä sitten katsetta/spottausta oikein tiukasti silmällä pitäen (osuva sanonta) ja heti onnistui paremmin! Olin niin kovasti keskittynyt nostamaan työskentelevän jalan Nopeasti ja pitämään varpaat tukijalassa Kiinni, että noinkin Olennainen seikka jäi huonolle huomiolle. Kun tehtiin neljännestä lähteviä siten, että työskentelykoipi avautuikin ensin sivulle (plié syvenee samalla vähän) ennen nousua ja käännöstä, niin sain enemmän kuin puolet puh-taas-ti! Oon osunut kyllä hyvään aikaan noille tunneille, kun on piruettikausi menossa. Vielä kun vasen nilkka kestäisi paremmin :P

Mitähän vielä... Joo niin se Sportia. Meidän pikkukaupungista siis Saa harjoitus- ja kärkitossuja. Bloch on ainoa merkki, pehmeitä on vaan yhtä mallia ja nihkeästi tosiaan kokoja, mutta tilaavat pyytäessä. Kärkitossuista on kai paria mallia? Serenadet bongasin vaan äkkiseltään, täytyy joskus kysyä tarkemmin (tosin just ne mua ehkä eniten kiinnostaisikin :)). Ja siellä on jopa myyjä, joka tajuaa niistä jotain! Ainakin vähän :P Tilasin mustat ja puuterit pehmeät, vaikka noita Sanshoja tossa nyt onkin. Köhköh :D Valkoisena oli mun kokoa, niin pääsin kokeilemaan ja uskalsin tilata. Ja minkä takia lisää tossuja, vaikka on jo kahdet? No siksi, että haluan vaihtelua. Ja siksi, että nyt tietää tän jälkeen ton B:n kokopolitiikan ainakin jotenkin ja ehkä sitten uskaltaa tilata ulkoisilta mailta intterwebitse :) Siis sitten Joskus.  Tänään ihan kotiin asti lähti mukaan B:n semmoinen hihatin, mustana. Meidän tanssikeskuslaiset saa tuolta vielä 15% alennusta noista romppeista, eli ihan positiivinen uutinen sekin :) Hihatin-hahatin on ihan uskomattoman pehmoinen, tekee mieli vaan hypistellä sitä koko ajan.

Olisi aika paljon tekemistä. Tärkeimpänä ehkä Suzuki-läksyt (kirjalliset ja soitannolliset), sitten näitä muita kuten joululahja-kamera-arsenaalin tuntemusta ja käyttämistä, vaatehuoneen ja -kaappien raivausta, kirpparipöytä jostain. Ja ne kevätkonsertit työpaikoissa. Yhdessä Suzukien kanssa tärkeimpänä. Kyllä tää tästä :)

Huomenna äänestämään, johonkin vaalikahveille (eli kahvilaan juomaan teetä ja syömään joku pieni herkku), neljältä Cherubinin läpimeno kirkossa, kuudelta konsertti. Piccolo for teh win! ...kuten joku sanoisi :D

Hy-vää yö-tä! ...aamuisia pohje-jumituksia odotellen...

Söpikset!!! Omalle bebelle hommaisin heti :D


Tämmöisiä tulossa, Prolite II Canvas.


E. Manet - Young Flutist / The Fifer (1866)

Wednesday, April 13, 2011

POSiTive-IT

Facebookissa on tuon niminen tapahtuma. Näin tässä parina päivänä muutavan kaverin siihen osallistuvan ja tänään, kun näin itse erään lappusen, piti itsekin "osallistua" :) Tai siis oletan nähneeni semmoisen lapun. Muistilippulappunen oli valokuva-automaatin kyljessä Kurvin metroasemalla, oon kyllä aikas varma, että tästä hommasta oli kyse :) Naiset siis jättävät niitä lappusia mihin haluavat, ja lappuihin on kirjoitettu jotain muiden naisten päivää piristävää - vaikka vaan sanalla tai parilla. Jotkut on kuvanneetkin näkemiään/jättämiään lappuja ja julkaisseet tuolla tapahtuman sivulla. Aika kiva ajatus kyllä, jota voisi itsekin toteuttaa. Täällä kotikaupungissa ihan :D

Tiistai oli muutenkin jännä päivä. Saatoin nuorimman veljen pääsykokeisiin Leppävaaraan, ennen kuin suuntasin omiin töihin. Ja köhköh, siinä töihin mennessä piipahdin ihan vähän Piruetissa... Hommasin toiset pehmeät tossut, tosin sama malli (Sanshan Pro) kuin edelliset. Kokoa pienemmät vaan. En tajua, miten silloin syksyllä otin ne isommat... On ne nyt jalassa pysyneet, mutta näihin uusiin verrattuna kyllä istuu huonommin. Mielenkiintoista oli myös, että mun mielestä ko. kaupassa on vähän nihkeämpi palvelu kuin esimerkiksi eräässä Fredan liikkeessä............... Tänään oli mun lisäksi 2 asiakasta ja kyllä oli taas hankalaa. Eikä se vanhempi myyjä paljon hymyillyt (siis ollenkaan). Nuorempi, joka mulle antoi tossut sovitettavaksi, oli kyllä ihan rennon oloinen tapaus. Mutta kuuuuuuuitenkin... Kokonaisuus ratkaisee. Ja miksi Suomessa on noi tossut niin paljon kalliimpia kun vaikka englantilaisissa nettikaupoissa???? Höh. Täytyy opetella hankkimaan sitä kautta, tulee aika paljon edullisemmaksi.

Nyt tekemään sudoku tai pari, sitten unta pönttöön. Keskiviikon kruunaa taas hikoilusessio :)

Monday, April 11, 2011

Hapokasta!

Jaksoin kuin jaksoinkin lauantaina molemmat tunnit. Meidän ryhmä ei ilmeisesti nyt sitten tee mitään esitystä kevätnäytökseen, kun ei vieläKään otettu aihetta esille. Alkeis-keskitasolaisten tunnilla kerrattiin samoja pätkiä niiden shöystä, joita tehtiin myös viikko sitten.

Aurinko jaksoi paistaa kaksi päivää. Esitän kainon toiveen valon jatkumisesta myös arkena...

Aikamoista myllerrystä noin muuten, henkisesti siis. Ei voi paljon muuta sanoa. Pallo ei ole mulla enää, joten that's it.

The Company oli leffana aika tylsä. Juonen puolesta siis. Tanssia siinä oli aika paljonkin, nykybalettia. Perinteistä klassista yhden variaation verran. Mutta Neve Campbell osaa tanssia!

Balettitossut oli hömppää, mutta ihan hyväntuulista semmoista. Emma Watsonilla tosin oli täysin samat ilmeet kun Pottereissa :P

Mitä otsikkoon tulee, niin pohkeet on ihan järkyttävän jumissa. Oon hieronut ja venytellyt ja kävellyt ja venytellyt lisää. Ihanaa!!! :)

Mulla on paperikassillinen käytettyjä kärkitossuja tsekattavana. Jos niistä jotkut sattuisi mulle mahtumaan, niin for free lähtis. Harmi vaan, että taitaa kaikki olla pieniä. Toiset (pehmeämmät) tossut olis kiva olla.

Rairai. Alakerran mammat kuuntelee iskelmää taas melkoisen kovalla. Taidan mennä lukemaan.

Friday, April 8, 2011

Improving pirouettes - pyöritään paremmin!

No niin. Huomiseen (henkisesti) valmistautuessa lueskelin viisaiden ja taitavien ihmisten vinkkejä siitä, miten ne kuuluisat pyörteet onnistuisi paremmin. Linkki on tässä.

Summa summarum: (no siis nää mulle jäi äkkiseltään ehkä tärkeimmiksi tässä vaiheessa)

* Think of picking up your foot, not your leg, when going to passe. This keeps your hip down.

* Never hold your breath. Try humming the music in silence and through your entire body.
(WILHELM BURMANN)

 * Think of your pirouette as a downward spiral into the floor.

* Never drop your head, tilt your pelvis forward, or stick out your tailbone.
(FINIS JHUNG)

* Pirouettes come when you practice them daily.  (Niinpä... Kun vaan saisi ruvettua.)

* When you turn, everything from your supporting toe to your hip point should go up, while everything from your shoulder point to your hip should go down.

* Before you start your pirouette, you should see its completion. Your brain needs to know where your body will finish.
(GERMAN ZAMUEL)

* Don't get ahead of yourself when you turn. Do each part of the turn--the preparation, the balance, the landing--fully.

* You have to be free in the head and the neck so you can spot.

* Overcoming fear is key. Don't get nervous. Get physical.
(LAWRENCE RHODES)


Nää kun sisäistäisi ja osaisi toteuttaakin - joka kerta. Vaikka oma meno ei ole aina kaikkein viehkeintä, hinku on kuitenkin kova! :)



p.s. Iltaohjelmaksi London Festival Ballet'n Joutsenlampi (koreografia: Natalia Makarova - Sir F. Ashton - M. Petipa). Odette/Odile: Evelyn Hart.

http://www.alexwaterhousehayward.com/blog/uploaded_images/Evelyn-Hart-Blog-736277.jpg

Kohta nukkumaan

Taaaaaas on viikko karannut käsistä. Töissä ei (onneksi) ole tälle keväälle tutkintoja tiedossa, perus-kevätkonsertit kylläkin (O ja P, T:ssa ehkä). Parit rästitunnit täytyy sommitella johonkin, se on kaikkein hankalinta. Mahdollisimman pian kun saa ne säädettyä, alkaa helpottaa. Omia keikkahommia on palmusunnuntaina ja vappua edeltävänä torstaina (ja sit heinäkuussa, mutta se onkin jo isompi juttu). Lisäksi on kaksi viikonloppua koulutusta ja heinäkuun alussa sitten Se Tasotutkinto. Eli lomalle voi ruveta sitten 3.7. jos oikein muistan :P

Eilinen danssailutuokio oli mukavaa vaihtelua taasen. Ihan tangollisessa tutussa salissa, mutta sijaisena uusi tuttavuus. Tehtiin aika perussarjoja, mutta silti vähän erilaisia kuin vakkariopen. Hiki lensi, mutta tykkäsin :) Ja taas kerran piruetit onnistui vaan neljännestä. Mutta edes siitä, positiivista! :D 60 minuuttia on ihan älyttömän lyhyt aika. Tangossa ollaan puolet siitä, sitten kun on tehty adagio ja vähän hyppyjä ja vähän pyörimisiä, niin kello on jo kiitänyt... Onneksi lauantain tunnit on edes sen vartin pidempiä. Plus klopsotteluvartti lisää. (Sais kyllä olla sekin ees puoli tuntia, niin ehdittäs kunnolla. Ehkä sitten joskus...?) Tulevana lauantaina aion mennä omalle (jatkotaso) tunnille, sitten rauhassa kävellä toiselle salille ja siellä se 90 minuutin sessio (alkeis-keskitaso). Sunnuntaina voikin sitten tuskailla oloaan :D Aina uimahallin salilla käydessä tekee kamalasti mieli mennä uimaan, muttamuttamutta kun en omista uikkareita enää. Parit epäkäytännölliset bikinit vaan ja niillä en ees halua mennä sinne. Täytyy joskus houkutella äiti kaveriksi, se tykkää käydä. Siis sitten kun on jotkut uikkeet hommattu :) Aikanaan saatiin tanssituntien yhteydessä käydä ilmaiseksi uimassa, en tiedä onko enää moinen luksus voimassa... Tuskin.

Onneksi tuli äsken selattua puhelimen viestejä, meillä onkin sunnuntaina sen Cherubinin (Requiem) harjoitus! Kolme tuntia varattu aikaa, toivottavasti kuorokin on paikalla. Sunnuntain jälkeen on jäljellä vaan läpimeno ja konsertti sitten reilun viikon päästä. Omasta puolestani en oo huolissani, mutta kokonaisuus olis tietty ihan kiva kun pysyisi kasassa ;)

Kissa meluaa. Vaihteeksi :D Täytyy mennä katsomaan tilannetta. Sitten pari sivua Puhdistusta ja useampi tunti unta.

Monday, April 4, 2011

Romeo must die

Pitkästä aikaa tulee katsottua ko. leffa, ihan ok edelleen. Huomaa kyllä, ettei täysin tuore tapaus, mutta eipä se nyt niin haittaa. Oli Helsinki-päivä pitkästä aikaa ja on aika lailla veto pois. Työt oli kuitenkin jeeeeeeeeeeees ja sateinen keli ei harmittanut, valoisaa oli vielä kotimatkallakin. Ja luin bussissa Pilvilinnaajokaromahti, jänskä on! Leffat (sekä teatteri-, että ns. sarjaversiot) on toki nähty, kaksi aiempaa kirjaa luettu. Tähän asti on ärsyttänyt tieto siitä, että Jenkkilässä puuhaavat omaa näkemystään ekasta osasta - no joo, ottaa aivoon edelleen. Ne ruotsalaiset leffat on kuitenkin menestyneet hyvin myös siellä mantereella. Daniel Craig on kelvollinen Bond, mutta ei se käy nyt laisinkaan Mikaeliksi. Nih. Ja se Rooney Mara on rumempi Lisbethin roolissa kuin Noomi Rapace... (Hyvin olennainen pointti! :D)

Täällä on jenkkiversiot roolitus nähtävänä -> http://www.imdb.com/title/tt1568346/

Tietenkin aion tän uuden kuvauksen sitten joskus nähdä, kunhan valmistuu. Ei utelias apina voi luonnolleen mitään :)

Ocean's 13 tuli katsottua (jälleen kerran) eilen. Aika huvittava yhteensattuma, että tänään se tuli telkkarista. Toisaalta helpotti valintaa, että kumman leffan katsoo (Romeo vai Ocean).

Tuntuu kun raskaus- ja vauvan syntymä-uutisia putkahtelisi jo melkein päivittäin fb:n ihmeellisessä maailmassa. Suloistahan se on, ja aika ihmeellistä aina vaan. En oo kateellinen itse lapsesta ja raskaus-/synnytyskokemuksesta ja äitiydestä muutenkaan, tai vanhemmuudesta. Mutta siitä oon, että näillä ihmisillä on semmoinen elämä, jossa jotain merkityksellistä tapahtuu. Tuli taannoin vuodatettua omaa asennoitumista aiheeseen "et-tiedä-mistään-mitään-jos-sulla-ei-oo-lasta", mutta pakko sitä on taas pyöritellä mielessä. Kampissa bussia odotellessa halusin, että olisi joku semmoinen oma miekkonen taas pitkästä aikaa, mutta bussissa istuessa olin kuitenkin tyytyväinen nykyiseen olotilaan. Ja vaikka nyt ei työrintamalla (opetus ja muusikkous) ole ihmeitä uutisoitavaksi, niin on kuitenkin tekemistä koko ajan.

Mistä nyt kuitenkin sitten taas kerran päästään siihen, että en taida lopulta olla kateellinen. Ja onhan mullekin jännä tapahtuma tiedossa heti kesäloman alkajaisiksi - nilkkaopereissön :D Toivottavastitoivottavastitoivottavasti koipi paranee sitten äkkiä, että pääsen kesätunneille danssailemaan.

Tänään oli aamulla kaikenlaista maanantaimeininkiä - eli raivostuttavaa säätöä, hihi... Viuhti herätti klo 5.15 ja sitten oli erilaisia kävelylenkkejä ja piskujen vahtaamista kylppärissä ja kiljumista (en minä) ja suihkupullolla jahtaamista (minä), valvomista n. 6.30 asti. Joku muu olisi ehkä jäänyt jalkeille, mutta väsytti niin älyttömästi, etten kyennyt. Kymmeneen asti sai koisia lisää :) Lähdin 10 minuuttia ennen bussin lähtöä automaatille kotoa, aiemmin on riittänyt ja reilusti. Nooooooooooooooh... Tänään siinä otolla oli neljä ihmistä ennen mua (1 koneella, 3 jonossa). Eka mamma poistui, keski-ikäisehkö nainen meni vuorollaan. Ja sillä kesti. Ja kesti. Ja kesti. Otti vissiin useammalla kortilla rahaa, kun aina vaan naputteli uusiksi ja jatkoi. Siinä vaiheessa kun mua edeltävä mies oli vuorossa, oli enää 2 minuuttia lähtöön. Kun sain rahat kouraan, hyökkäsin tuulispäänä (oli mulla kyllä pipo) korttelin toiselle puolelle - nähdäkseni, että bussi oli lähtenyt :D Paikallisvuorolla sitten rautatieasemalle ja junaa oottamaan. Juna kyllä tuli ajoissa ja siellä oli kivan näköinen poliisimiekkonenkin.... Mutta kun se on kalliimpi kun bussi :( Ja täällä kotokylässä toi paikallisliikenteen maksu on 3 euroa, eikä sisällä edes vaihtoa (no en mä tänään sitä tarvinnutkaan).

Taidan mennä lukemaan loppuun sen Larssonin, sitten unta kaaliin taas. Toivottavasti ilman samanlaista aamushöytä :P

Leffameininkiä
Lisää leffahenkeä!
Vähän eri fiilis :)
Ei enää ihan (maski)verissäpäin :D

Saturday, April 2, 2011

Tunti ilman tankoa

Uskaltauduin tänään siis reippaana alkeis-/keskitason tunnille, eri opekin oli tiedossa. Vakkaritunneilta tuttu rouva kertoi odotellessa session alkua, että niin, tässä salissahan ei oo tankoja ollenkaan :D Puolitoista tuntia keskilattialla oli hyvin mielenkiintoista. Oon kuvitellut, että mulla on hyvä tasapaino. No, ei kyllä näyttänyt olevan :D Mutta kivaa se oli. Perus-tankosarjat tehtiin, sitten jonkun verran sen ryhmän kevätnäytökseen tulevia osioita (ilman musiikkia). Pari hirmuisen kivaa hyppysarjaa on tulossa, ja mietinkin jo, että pitäskö koittaa ängetä siihen mukaan! Tehtiin myös diagonaalissa kaikenlaista, Amélien musiikkiin <33333 Piruetteja tehtiin vaan viidennestä ja tokasta, mutta sepä olikin kyllä mukavaa. Varsinkin kun tänään olin ihan supersurkea niissä :D Tein lopulta viimeiset toistot vaan tasapainoja, jotka kyllä sitten taas sujuikin jo.

Mietittiin kahden "meidän ryhmäläisen" kanssa, että olisi aika avartavaa välillä keskittyä vaikka puolet tunnista vaan piruetteihin... Teematunti siis :) Mutta saa nyt nähdä, mitä opettaja on keksinyt keskiviikoksi.

Tänään muuten pääsin tutustumiskertana ilmaiseksi ton tunnin. Sitten on vielä 3 korvauslippulappua käytettävänä, eli aika monta kertaa voin osallistua. Ja sen jälkeen ei sitten hirveästi olekaan jäljellä kertoja ennen näytöstä. Teemana siinä on kuulemma kukat. En tiedä, että ihan yleisestikö vai vaan tän tietyn ryhmän kanssa. Tulppaani- ja lumikellokäsiä vilahteli... :D

Aamu alkoi parin tunnin orkesteritreenillä, kaverin piccolo totteli aika mukavasti. Nyt sitten on jäljellä illan teatteri :) Pitää mennä maalaamaan nassu ja pukemaan kivat vaatteet.

Olo

Nyt ei ole kahteen päivään ollut enää kuumetta, edes iltaisin. Jee! Ei ihan normaali fiilis vielä, mutta veikkaan sen johtuvan enemmänkin liikunnan/tekemisen puutteesta, kuin vielä sairaana olemisesta. Hope so :D

Vieläkään ei ole tullut tietoa kahden menneen viikon tuntien korvausajoista, mutta tulee kun tulee. Aion huomenna (no siis tänään lauantaina, mut nyt on yö, nih) mennä meidän tanssikeskuksen toisen opettajan tunnille. Se on alkeistason, mutta ehkä sen sitten jaksaakin :) Ainakin tankosarjat, jos ei muuta. Ennen tätä uutta kokemusta on aamupäivällä Cherubinin Requiemin eka orkesteriharjoitus. Tossa illalla viimeksi treenasin piccololla ja Viuhti villiintyi! Pitäisi saada se reaktio melkein videolle, sen verran hulvatonta meininkiä :D

Lupsakka (lue: tiivistahtinen) lauantai päättyy teatteriin. Ilmari Jauhiaasen teräksinen takavyö ja kaupunginteatteri, jonka nykyisissä tiloissa en oo aiemmin käynytkään. Vanhoissa vaan, jotka on jo purettu. Nyyh - meillä oli lapsena/teininä kaikki kevätnäytökset siellä.

Piti värjätä juurikasvu pois illalla, mutta enpäs kertakaikkiaan viitsinyt. On nukuttanut puolipäivästä saakka, joten ehkä toi pieni farmarointi (farmville fb:ssa) ja nyt tänne naputtelu ajoi ilta-aktiviteettiasiaa ihan hyvin. Seuraavaksi: Unta kaaliin.

p.s. Torstaina saatiin kuulla, että keskimmäisen veljen kummien kisu oli viety piikille. Elmo oli jo vanha, 15-vuotias vähintään (todennäköisesti enemmänkin). Iso kuin mikä, kissojen kuningas ja Rötkäle :) Nyt oli sitten ikä ja pienet krempat alkaneet painaa niin paljon, että päätyivät nukutukseen :( Elmo löytyi pikkuisena pentuna kirjaston parkkipaikalta jonkun auton alta miukumasta, kun kaksi mun nuorempaa veljeä olivat näillä kummeilla hoidossa. Lehdessä ja radiossakin kai ilmoittelivat, mutta eipä noita yleensä kukaan kaipaile... Pikkuisena Elmo kiipeili mm. teltan seinää pitkin :) Oli meidän kaikkien kaveri.